Community Center - "Artisans Place"

  • RECEPTION
  • Artisans Place
    A community urban regeneration center to positively affect the urban decayed environment. 

    Space planning is based on the concept of "Intertwine" to build a core identity through strong relationships and cross-cultural collaboration between artisans and visitors. Once inside the building, the magnificent panoramic view of the Hudson River welcomes visitors, leading them to a lounge space along with a full-height window, a restaurant, and an exhibition space for artisans work. In the studio, they can experience craftsmanship in the class held by artisans. The building’s entire floor space is divided into 4 spaces: circulation, public, semi-public, and private. The spaces are located carefully by a consciousness of visual connection to connect different activities and induce various communications.​​​​​​​
  • PROJECT TYPE
    Community Center Design : Thesis Project at Fashion Institute of Technology
    ROLE
    Schematic Design, Design Development, Design Conception, Visual Presentation, FF&E Selection, 3D modeling
    CONCEPT
    Intertwine
    YEAR
    2020
    LOCATION
    Newburgh, NY
  • Programming Book
  • Parti / Space Planning
  • LOUNGE
  • Exhibition Space
  • Section
  • Restaurant


  • Material Library